Hyvä median edustaja,

endometrioosi koskettaa Suomessa 200 000 naista, pitkän diagnoosiviiveen vuoksi näiden naisten elämänlaatu on heikentynyt merkittävästi. Media voi osaltaan edistää endometrioosia tietämättään sairastavia hakeutumaan asiantuntevaan hoitoon sekä kertoa tarinoita elämästä endometrioosin kanssa.

Vuonna 2019 viikon teemana on yhdistyksen 20 -vuotisjuhlan kunniaksi yhteenkuuluvuus. Minkälaista yhteenkuuluvuutta endometrioosia sairastavat kokevat, mitä voimaa yhteenkuuluvuus tuo elämään endometrioosin kanssa, kuinka potilasjärjestömme mahdollistaa yhteenkuuluvuden syntymisen.

Teemaviikon aikana Endometrioosiyhdistys ry pyrkii rikkomaan vaikenemisen kulttuuria ja lisäämään tietoisuutta endometrioosista. Viikon ohjelmassa on erilaisia tapahtumia sekä avoimia keskustelutilaisuuksia.

Yhdistyksellä on tarjota haastateltaviksi kokemusasiantuntijoita. Haastattelupankissamme on erilaisia endometrioosittarien selviytymistarinoita, on kyse sitten elämästä endometrioosin kanssa, lapsettomuudesta, radikaalileikkauksesta, hormoonihoidoista, kroonisesta kivusta jne.

Lisäksi meillä on joukko terveydenhuollon asiantuntijoita ja endometrioosiin perehtyneitä lääkäreitä, joita voimme pyytää haastateltaviksi tai tarkistamaan jutun faktatiedot.

Tiedote Endometrioosiviikolla kiitetään hyvästä hoidosta, vapaasti julkaistavissa.pdf

Jutta Laino-Tabell, Toiminnanjohtaja

p. 050 3724453